Opis

Video Blog jednog pravog bezbožnika…

Kritičko mišljenje zahteva spremnost na promenu mišljenja usled pojave novih dokaza i činjenica.

Ovaj Video Blog je privatan i nema nikakve veze sa udruženjem Ateisti Srbije , čiji sam ja ponosni član. Svi stavovi i komentari su moji i ne predstavljaju stavove samog udruženja.

Ovi klipovi nemaju za cilj nominaciju za Oskara i zbog toga će efekti i promene uvek biti minimalni. Poenta klipova je njihov sadržaj, dakle, ono sto je izgovoreno, a ne bilo kakav umetnički dojam.

Zbog čega baš vLog?

Postoje dva razloga za to.

Prvi razlog je što mi je mnogo lakše da nešto ispričam, nego da napišem. Mnogo više informacija se prenosi putem zvuka i slike nego putem pisane reči. Takođe, pisana reč često može da se protumači na više načina i ostavlja čitaocu da odluči da li je pisac ozbiljan, šaljiv ili ljut. Video snimak potpuno eliminiše taj problem.

Drugi razlog je moj prezir prema anonimnim komentarima i postovima. Smatram da je anonimno ostavljanje komentara i postova odlika kukavica. Moj stav je da ako imaš nešto da kažeš javno, putem interneta ili bilo kog drugog medija, onda budi čovek i stani iza svojih reči punim imenom i slikom.

I, naravno, 21. vek je…

Bez vere u boga, za ljude i bolji život!

Predrag Stojadinović – Bezbožnik

p.s. Sama riječ “vernik” (pa utoliko i “nevernik“) meni nisu prihvatljive. Jedini prihvatljivi termin mi je praznovernik (dok je za “nevernike” kategorizacija nepotrebna, radi se jednostavno o razumnim ljudima).

p.p.s. “Vere treba poštovati“? Ne, ne treba svaku glupost poštovati. U najboljem slučaju ignorisati. (via Hrvatski antiteisti, ateisti i agnostici )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *