Comments
 1. Ti mali pali čoveče, da bi diskutovao o religiji najpre moraš verovati, jer slepi čovek ne može govoriti o bojama! Bog nije nešto što možeš otkriti pomoću akceleratora ili mikroskopa, Bog se poima SRCEM! Da bi osetio Božije postojanje i dobio dokaz njegovog prisustva, moraš ga pustiti u svoje srce! Ali ti si isuviše ograničen čovek da bi mogao poimati složeni pojam Boga! Vera zahteva pored intelekta i emocionalnu inteligenciju, čovek mora imati osećaja za uzvišeno, lepo, savršeno! A to nije nešto što može svako, sa druge strane pored tvoga intelektualnoga i emocionalnoga hendikepa, u poimanju Boga, sputava te i tvoja slaba upućenost u Filozofiju i Metafiziku. Samo filozofski otvoren um može akceptirati pojam boga.

  • da bi diskutovao o religiji najpre moraš verovati” – LOL, da bi diskutovao o toj gluposti moram prvo da padnem na te bajke? Genijalno 😀

   Bog nije nešto što možeš otkriti pomoću akceleratora ili mikroskopa” – tu se apsolutno slažem, nepostojeće stvari je nemoguće naći pomoću “akceleratora ili mikroskopa” ili bilo čega drugo…

   Nego, u kom delu se tačno pušta bog unutra?

   Idi leči se…

 2. Jel vidiš koliki si ti bukvalista, prostak i tikvan. Zato Boga i ne možeš poimati, veličina kao što je BOG zahteva velike ljude. Isuviše si ti mali čovek da bi to mogao da shvatiš!

  • Tikvan ti otac koji te tako vaspitao.

   LEPO SAM PITAO, u kom delu se tačno pušta bog unutra?

   Šta bi, nema odgovora, shvatila si da si odvalila nevidjenu glupost pa kreće vredjanje i omalovažavanje. Idi leči se.

 3. Prijatelju, salbo ti poznaješ veru. Do veop-poznanja se ne dolazi ispraznim mudrovanjem (filozofskim) već životom u Hristu i suživotom sa drugim vernicima, a ne sa beslovesnim životinjama (nevernicima). Jer kada te životinja vaspitava, samo životinja možeš i postati. Jer ima nešto u šta ti veruješ?

  • A kako se to “živi u Hristu“? Gde se ulazi u tog Hrista? Gde ga je osim što je lik u nekoj bajci iz bronzanog doba?

   Ne verujem ni u šta za šta ne postoje nikakvi dokazi. Imam poverenja u prijatelje i ljude koji su svojim ponašanjem to opravdali.

   Životinje su ti roditelji koji su te tako vaspitali da nazivaš ljude “beslovesnim životinjama “, stoko nevaspitana.

 4. Bojiš li se pakla, neverniče? Bog je pravedan ali je i nemilosrdan! Bog nam je svima dao slobodnu volj jer nije hteo da nas ograničava svojim uplivom, ali je takodje znao i da će nakon pada tvorevine, postojati raznorazni ljudski poganci, pa je zbog toga rešio da dopusti egzistenciju otpalog i pobunjenog Andjela satane kao i njegovoga kraljevstva pakla, kako bi se dotični kaznili mukama. Ali ni to neće biti večno jer jednoga dana Isus će razneti ovu palu tvorevinu, uništiti djavola i pakao a tada će nastupiti strašni sud, gde će Isus suditi i živima i mrtvima!

  Zato kao čovek i vernik te molim da se na vreme osvestiš i osiguraš spasenje tvojoj paćeničkoj duši. Ne daj da te lukavi Soton svojim opačinama uvuče medju proklete. Ipak je što reče Sveti Nikolaj djavo najlukaviji od najlukavijih. Potrudi se, u početku će ti biti sigurno jako teško ali uz istrajnost i jaku volju SIGURNO ćeš POBEDITI lukavoga. Za početak očitaj molitvu OČE NAŠ

  • Bojiš li se pakla, neverniče? Bog je pravedan ali je i nemilosrdan! Bog nam je svima dao slobodnu volj jer nije hteo da nas ograničava svojim uplivom, ali je takodje znao i da će nakon pada tvorevine, postojati raznorazni ljudski poganci, pa je zbog toga rešio da dopusti egzistenciju otpalog i pobunjenog Andjela satane kao i njegovoga kraljevstva pakla, kako bi se dotični kaznili mukama. Ali ni to neće biti večno jer jednoga dana Isus će razneti ovu palu tvorevinu, uništiti djavola i pakao a tada će nastupiti strašni sud, gde će Isus suditi i živima i mrtvima!

   Bojim se pakla i svih drugih vaših gluposti isto koliko se bojim i babaroge… odrasti, leči se, poremećen si…

   Zato kao čovek i vernik te molim da se na vreme osvestiš i osiguraš spasenje tvojoj paćeničkoj duši. Ne daj da te lukavi Soton svojim opačinama uvuče medju proklete. Ipak je što reče Sveti Nikolaj djavo najlukaviji od najlukavijih. Potrudi se, u početku će ti biti sigurno jako teško ali uz istrajnost i jaku volju SIGURNO ćeš POBEDITI lukavoga. Za početak očitaj molitvu OČE NAŠ” – Zato kao čovek i naučnik te molim da se na vreme osvestiš i osiguraš spasenje tvojoj paćeničkoj pameti. Ne daj da te lukavi Pop svojim opačinama uvuče medju zatucane. Ipak je što reče genijalni Dokins patrijarh najlukaviji od najlukavijih. Potrudi se, u početku će ti biti sigurno jako teško ali uz istrajnost i jaku volju SIGURNO ćeš POBEDITI prevarante. Za početak pročitaj KNJIGU Da li postoje stvari koje ne postoje: http://dpsknp.savtajnet.com/

 5. Miloše, ima mnogo nedokazanih (odnosno, nepostojanih) stvari čega može da se boji, ne samo hrišćanski pakao. Bojiš li se ti muslimanskog pakla? A Hada? A Šive?

  Tvoj je problem da su islam, grčki mitovi i hinduizam pokrepljeni dokazima na istom nivou kao hrišćanstvo. Da bih se bojio svih nedokazanih pojmova, ne bih se ni izašao iz kuće :P.

  Da bi bio nekako pokrepljen nekom dokazom, onda bih se malo više bojio pakla.

 6. Iz priloženog, mogu slobodno reći da su vernici jedni veliki agresivci. Ukoliko nisi jedan od njih kreće ogromna količina osude, vređanja i tako dalje. Ljudi, svako ima svoja uverenja, ubeđenja, šta god. Smatram da nije u redu da vređate nas koji se razlikujemo od vas. Ne verujem u svevišnjeg vašeg i nikada i neću, nisam videla i zato ne mogu i ne želim da komentarišem. Ono u šta ja verujem je samo moje i apsolutno nikome ne namećem to. Ako se vama koji verujete u Boga ne dopada, stvarno nije moj problem, i baš zato, iz tih razloga, svedite agresiju na minimum jer tim svojim nametanjem vere pokazujete koliko ste ograničeni.
  Ako ste pročitali par knjiga uključujući i Bibliju, ne čini vas previše naučenim i ne daje vam za pravo da govorite kako sve znate o veri. Ne znamo mi apsolutno ništa, jer da znamo, ni za šta od ovoga oko čega se ovde konkretno vodi rasprava ne bi postojala nijedna jedina teorija, simbolika, verovanje, već samo dokazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *