Znanje je najveći neprijatelj klirika

Da li su popovi obrazovani? Čast retkim izuzecima, ali generalno, nisu.

Neverovatno je u kojoj je meri slabo obrazovan, mitomanski i autoritarno vaspitan, prosečan stanovnik Srbije sklon nekritičkom poštovanju kojekakvih “autoriteta”. Dovoljno je da neko obuče crnu haljinu, pusti bradu, stavi na glavu smešnu kapicu i već je neko kome se veruje bez pogovora.

Da li ima potrebe da dotični autoritet uopšte nešto kaže? Nema, on se poštuje, jer “to tako treba”.

Da li dotični autoritet, pritom, ako priča, priča nešto pametno? Vrlo retko jer ako priča, o čemu priča? Najčešće o apstraktnim temama: o nebeskoj Srbiji i zemaljskom Kosovu, svetoj lozi Nemanjića, silnom carstvu Dušanovom… Na taj način kreiraju kvaziistorijski “osvešćene” sledbenike, koji su okrenuti prošlosti umesto budućnosti ili bar sadašnjosti.

Priča li nekad o konkretnoj Srbiji i problemima koji muče pomenutog prosečnog stanovnika iste? Ne, jer mantijaši ustvari jašu građane Srbije, zajedno sa političarima, biznismenima i ostalim kriminalcima. Ta vladičansko-sveštenička sorta je hibridna vrsta: svešteno lice je u isto vreme i političar i biznismen i kriminalac. Skretanjem priča sa životnih tema formiraju stado pokornih poslušnika, kome je svaka tortura vladajuće elite samo “ispit istrajnosti u veri” i predigra za nepostojeću nagradu u nepostojećem raju.

Da li njihove umotvorine prolaze logičku i naučnu validaciju? Nikad. Pop priča samo o onom što nije moguće dokazati: umišljeno uskrsnuće navodnog Isusa, nastanak svemira kreacionističko-magijskim božanskim nadahnućem, večni život u zagrobnom raju… Time stvaraju pokoljenja pasivnih neznalica koji čekaju “božansku” pravdu nekad umesto da se aktivno uključe u kreiranje boljeg društva sada.

Da li sveštenici bar ponekad kažu nešto što ima veze sa realnim životom? Ponekad, ali skoro uvek pogrešno. Zabranjuju seks pre braka, zabranjuju takozvani “rukoblud”, zabranjuju skoro sve što danas znamo da je veoma zdravo, korisno i neretko neophodno za normalan psihofizički razvoj individue. Takvim zabranjivanjem svega normalnog oni stvaraju generacije seksualno frustriranih građana koji, neizbežno, svoju nakupljenu agresiju prazne na slabijim članovima svojih porodica.

Ima li u njihovim propovedima tolerancije prema različitosti? Nikad. Uvek su klerikalni, mizogini, homofobni, agresivni šovinisti. Na taj način, preko neustavno nametnutog predmeta u državnom školskom sistemu Srbije, poznatog kao veronauk, zagađuju zdrave i neiskvarene dečje mozgove, zlostavljajući ih lažima i bolesnim glupostima, da bi se ta deca sutra, kad odrastu, ratosiljala balasta kritičkog mišljenja i zdravog skepticizma i doprinela tzv. “statusu quo”, odnosno tavorenju države i društva u kandžama umišljenih novokomponovanih mesija.

Da li je prosečan pop obrazovan? Završio je “fakultet”, zar ne? Jeste, formalno je obrazovan. Zato što se, mimo Ustava i zdrave pameti, Pravoslavni bogoslovski fakultet našao u sastavu Beogradskog univerziteta. Sasvim nezasluženo jer to nije obrazovna institucija već sušta suprotnost i obrazovanju ali i razumu.

Faktički i objektivno, pop nije obrazovan. Oformiti fakultet koji je baziran na lošoj bajci iz bronzanog doba, znači imati većinu predmeta koji su, u stvari, samo prepričavanje te iste bajke: Uvod u Stari zavet, Uvbod u bogoslovlje, Uvod u Novi zavet, Biblijska erminevtika (veština pravilnog tumačenja biblijskih tekstova), Starozavetna istorija i egzegeza, Starozavetna teologija, Novozavetna egzegeza, Novozavetna teologija, Dogmatika, Patrologija, Teologija liturgijskog prostora, Teološka epistemologija, Hrišćanska antropologija, Kanonsko pravo, Hrišćanska sociologija, Liturgika…

Da li na spisku postoji neki ozbiljan, naučni predmet? Naravno da ne.

Učiti nekoliko svetskih jezika nije loše, ali da li ste se zapitali čemu služi jezik koji odavno nije u upotrebi, kao što je crkvenoslovenski? Da pastva ništa ne bi razumela i da ne bi postavljala pitanja. Poznata je praksa da pravoslavni vernici ne čitaju bibliju, već da im istu tumače profesionalni prevaranti – popovi. Na taj način onemogućavaju razvoj mišljenja i utvrđuju svoju poziciju samozvanih sveznalica. Vernici treba da ostanu neobrazovani polusvet. Uostalom, neće popovi dozvoliti da vernici budu obrazovaniji od njih samih. Kome će da otimaju poslednji dinar za “kupovinu karte za raj” ako bi svi bili obrazovani?

Ali obrazovane ljude nije tako lako prevariti. Obrazovani umeju da razlikuju znanje od umišljenog znanja, lekara od nadrilekara, mađioničara od šamana. Zato je znanje najveći neprijatelj klirika i uvek će biti.

Comments
 1. Смраду ако мислиш да си сигуран зато што си у Немачкој, грдно се вараш! Могао би неки Србин који живи у твојој околини да те пронађе и мало преваспита! Сети се како је Теофил Панчић добио шипку по главуџи јер је лајао исто као ти! Јебем ти матер смрдљиву педерску! По фаци ти се види да си нека прљава педерчина, није ти Бог за џабе дао то ружно лице, Он те је то обележио, да човек одмах зна са каквом прљавом свињом разговара!

  • U pravu si. Ovom pretnjom si upravo dokazao da nisam u pravu i da sam sve pogrešno rekao. Bravo! Kako li ti je samo uspelo da smisliš tako kvalitetan “argument“?

  • Djakon

   … По фаци ти се види да си нека прљава педерчина, није ти Бог за џабе дао то ружно лице…

   Ako jesi i ako nisi Djakon, svejedno, tvoje reči su biseri, poznati biseri fašističkih dželata, ili, još gore od toga! Biseri verskog fanatika! Biblijskog hrišćanina!
   Očigledno nisi ni čuo za bibliju a o čitanju i da ne govorimo. E, u toj knjizi sve lepo piše, sve je lepo objašnjeno, za one koji veruju u boga. Ti, očigledno, nisi ni čuo za tu knjigu, nisi ni čuo šta je to pravoslavni vernik. Po onome što pišeš, ti si verski otpadnik, ukratko – jeres!

   Prema bibliji, tvorac svega na zemlji je … da ne ponavljam. Prema tome, idemo redom:

   Teofila Pančića je bog naterao da piše ono što se tebi ne svidja. Pa je onda isti bog poslao one humaniste sa šipkom da je oprobaju na Teofilovoj glavi. Zatim je bog tebi naredio da pljuješ po „Smradu“, da pretiš, da izgovaraš reči antihrista. Sve je to delo boga, a ti si, prema istoj bibliji, niko i ništa!

   Јебем ти матер смрдљиву педерску!

   Prvo, bog je svaku mater stvorio da je u odredjenim delovima smrdljiva. Takva je i tvoja mater koja te rodila. A rodila te je u bogom danim bolovima sa svim smrdljivim sadržajem koji te je okruživao.
   Kad smo već kod jebanja tudjih materi, i to ti je božija naredba da to radiš! Bog te je naterao da guraš svoju sramotu u pizde materine, koje su obično krvave ponekad, koje imaju trihomonas, virus side, sifilis, gonoreju, azijski triper, … i sve ostale blagodeti od boga date. Bog ti je naredio da ti to voliš da radiš. I još, kad nasrćeš na tudju mater, računaj da neko nasrće na tvoju mater, naravno. I ovo je božija reč koja se ne poriče!
   Pederi? Da li treba da ponovim, i pedere je stvorio isti taj tvoj bog. A ko bi drugi. Ako to negiraš, onda negiras tvorca svega na svetu. Ako ceniš boga, onda mora da ceniš i njegovo delo, pedere.

   … није ти Бог за џабе дао то ружно лице.

   Ovde se slažem s tobom, bog je svakom dao lice, i ružno i lepo. Samo, bog je i majmunu dao lice koje je najlepše materi majmunici, koja ga je rodila. Prema tome, nije tvoje, nego je bogovo, da ceni šta je lepo a šta nije. Ti za to nisi društveno kvalifikovan. Bog ti nije dao mozak da o tome odlučuješ!

   … Он те је то обележио, да човек одмах зна са каквом прљавом свињом разговара!

   Ti kao da mozga nemaš: Bog, stvaraoc, je napravio tu prljavu svinju. Opet ne poštuješ božije delo! Ne poštuješ boga samoga! Zapitaj se kuda ćeš završiti. Raj je za tebe nedostižan!

   I još, kad smo kod svinje, treba da znaš da je svinja božije delo i da je po svim organima, funkcijama, 98% slična svakom čoveku, pa i tebi. Ako ti govoriš kao svaka božija svinja, onda te potpuno razumem.

 2. Kad vidim njegovu sličicu, ovo “bog ti nije džabe dao ružno lice” dobija sasvim novo značenje…

  I opet ta latentna homoseksualnost… toliko želi da ga primi, da sav kipti…

 3. “Ima li u njihovim propovedima tolerancije prema različitosti? Nikad. Uvek su klerikalni, mizogini, homofobni, agresivni šovinisti.”

  A ti si inace imao priliku da se upoznas sa svim ili cak vecinom popova, pa si sposoban da dajes ovakve ocene? Gde nestade objektivnost o kojoj toliko pricas?

  “Da li na spisku postoji neki ozbiljan, naučni predmet?”

  Gotovo svi navedeni su naučni, jer odredjenim temama vezanim za (pravoslavno) hrišćanstvo pristupaju sa naučno-istraživačke strane.
  To znači da bez obzira na istinitost/neistinitost onoga što se uči, onaj ko završi taj fakultet poseduje formalno obrazovanje kada je u pitanju hrišćanska teologija, istorija, patrologija itd, što mu omogućava da se na ozbiljan način bavi pomenutim temama kao i mnogim drugim, pa bio on ateista ili vernik.

  • A ti si inace imao priliku da se upoznas sa svim ili cak vecinom popova, pa si sposoban da dajes ovakve ocene? Gde nestade objektivnost o kojoj toliko pricas?” – nema potrebe da se upoznajem sa popovima kada mogu da se upoznam sa materijom na kojoj baziraju svoje propovedi. I da te preduhitrim Petre, ne zanima me ničija interpretacija napisanog teksta koji je jasan sam po sebi.

   Gotovo svi navedeni su naučni” – Pa zato i nisi sposoban da razmišljaš, zato što si opušteno ubeđen da je takva notorna glupost u stvari nekakva istina! NIJEDAN NIJE NAUČNI, niti ima, niti MOŽE da ima bilo kakve veze sa naukom! Dok to ne shvatiš svaki razgovor je apsolutno nemoguć! Svi ti predmeti su bazirani na lošoj bajci iz bronzanog doba i ne razlikuju se NI PO ČEMU od hipotetičkog HarryPoterološkog “fakulteta” koji bi bio jednako nenaučni kao i ova budalaština od Bogoslovskog!

   onaj ko završi taj fakultet poseduje formalno obrazovanje” – Petre, ako ne čuješ dobro, imaš tekst ispod pa pročitaj: “Jeste, formalno je obrazovan. Zato što se, mimo Ustava i zdrave pameti, Pravoslavni bogoslovski fakultet našao u sastavu Beogradskog univerziteta.

   što mu omogućava da se na ozbiljan način bavi pomenutim temama” – Aman čoveče, čitaj srpski, sama tema je debilno besmislena! BAJKA! Razumeš li srpski? BAJ-KA! Kakvo “ozbiljno bavljenje” temama iz bajke?!? O čemu pričaš ti, svega ti? Kakav “fakultet” u kome se bajka izučava kao nekakva najvažnija istina? To je tužno i jadno a pride je i sušta suprotnost obrazovanju!

   • “nema potrebe da se upoznajem sa popovima kada mogu da se upoznam sa materijom na kojoj baziraju svoje propovedi. I da te preduhitrim Petre, ne zanima me ničija interpretacija napisanog teksta koji je jasan sam po sebi.”

    Tebe licno moze da ne zanima kako neko tumaci bibliju. Ali ako govoris o stavovima popova onda ne mozes da zanemarujes ono sto sustinski utice na njihove stavove, a tumacenje biblije to svakako jeste. Ovo sto ti radis jeste da svoj dozivljaj biblije pripisujes svim popovima, i onda na osnovu toga donosis sud o njima kao o osobama koje su nuzno netolerantne, homofobicne itd. Sto ni logicki ne sledi iz razloga koje sam objasnio, a dodatno te i realnost demantuje… kao sto rekoh, gde nestade ona objektivnost?

    A sto se tice PBF-a i predmeta koji se tamo uce, nisam siguran da li te ja pogresno shvatam ili ti kazes da nije moguce objektivno bavljenje hriscanstvom? Npr. kad je u pitanju Novi zavet da se istrazuje kako je nastao, gde, kada, ko ga je napisao, da li je bilo kasnijih redakcija, koji su izvori korisceni, pitanje uticaja judejske/helenske kulture itd.
    Pitanje za tebe: sta je ovo sve gore navedeno ako ne stvar cinjenica i naucnog istrazivanja?
    Dakle, nije uopste pitanje da li je to sto se govori tacno ili ne,tj da li jevandjelja opisuju stvaren dogadjaje ili bajke. Bitno je da se tom dokumentu/dokumentima moze prici sa naucne strane, a to je samo jedna od milion stvari koje se tamo uce.
    Valjda sam sada bio jasniji.

    • Ovo sto ti radis jeste da svoj dozivljaj biblije pripisujes svim popovima, i onda na osnovu toga donosis sud o njima kao o osobama koje su nuzno netolerantne, homofobicne itd. Sto ni logicki ne sledi iz razloga koje sam objasnio, a dodatno te i realnost demantuje… kao sto rekoh, gde nestade ona objektivnost?” – nigde, objektivnost je tu samo je to za tebe “misaona imenica“. Imam oči da vidim i imam uši da čujem. Čak je i Gojko Stojčević, koji se sa ovom današnjom stokom ne sme ni porediti, izrekao gomilu nemoralnih i groznih izjava koje je definitivno iz biblije izvukao. Prestani da mi pričaš “nije” već daj primere da nije! To sam ti rekao milion puta na ko zna koliko različitih sajtova ali ne vredi jer si zatucan glupostima i koristiš iste bezobrazne taktike obmajnivanja!!! Normalnu osobu bi bilo sramota do sad, da mu se milion puta ukazuje na taktiku obmanjivanja koju koristi i da se ništa ne promeni!

     Npr. kad je u pitanju Novi zavet da se istrazuje kako je nastao, gde, kada, ko ga je napisao, da li je bilo kasnijih redakcija, koji su izvori korisceni, pitanje uticaja judejske/helenske kulture itd.” – tačno, a sada mi reci koliki procenat predmeta se bavi ovakvim objektivnim podacima i istraživanjima bez da je i tu prožeto slepo verovanje u istinitost te bajke?

     Pitanje za tebe: sta je ovo sve gore navedeno ako ne stvar cinjenica i naucnog istrazivanja?” – to je pokušaj obmane skretanjem sa teme i izvlačenjem par sitnica koje veze nemaju sa suštinom te obmanjivačke institucije. Što se dodatno vidi iz naglašavanja uz “sta je ovo sve gore” pri čemu se pokušava nametnuti laž da osim toga malo čega drugog ima, dok je situacija totalno suprotna.

     Dakle, nije uopste pitanje da li je to sto se govori tacno ili ne,tj da li jevandjelja opisuju stvaren dogadjaje ili bajke.” – to znam, bitno je da vi verujete da jesu tačne jer vam je tako rečeno.

     Bitno je da se tom dokumentu/dokumentima moze prici sa naucne strane, a to je samo jedna od milion stvari koje se tamo uce.” – tačno, samo jedna od milion stvari koja može da se smatra iole validnom dok su sve ostale totalno debilne. Hvala na toj informaciji, sad zbog te jedne sitnice, za koju opet nigde nisi dokazao da i ona nije upraljana verovanjem u budalaštine iz bronzanog doba kao istinite, možemo da kažemo da je PBF obrazovna institucija… samo sutra…

     Valjda sam sada bio jasniji.” – jesi, ali što si jasniji to je jasnije kakve gluposti pokušavaš da opravdaš… voleo bih da mogu da razumem zašto to radiš, ali………

     • “Imam oči da vidim i imam uši da čujem. Čak je i Gojko Stojčević, koji se sa ovom današnjom stokom ne sme ni porediti, izrekao gomilu nemoralnih i groznih izjava koje je definitivno iz biblije izvukao” – to nije sporno, ali i dalje ne govori u prilog tome da su SVI popovi takvi.

      “Prestani da mi pričaš “nije” već daj primere da nije! ” – znam vise popova koji se ne uklapaju u tvoj opis. dakle, ne kazem da nisi u pravu samo se ne slazem sa odrednicom “svi”.

      “tačno, a sada mi reci koliki procenat predmeta se bavi ovakvim objektivnim podacima i istraživanjima bez da je i tu prožeto slepo verovanje u istinitost te bajke?” – po mojoj slobodnoj proceni a na osnovu citanja literature za ispite, veliki broj predmeta je takav. a cak i tamo gde je pristuno “slepo verovanje u istinitost te bajke” svejedno stices poznavanje te vere o kojoj se govori. ako je ta religija besmislena, poznavanje iste nikako nije.

      “to je pokušaj obmane skretanjem sa teme i izvlačenjem par sitnica koje veze nemaju sa suštinom te obmanjivačke institucije. Što se dodatno vidi iz naglašavanja uz “sta je ovo sve gore” pri čemu se pokušava nametnuti laž da osim toga malo čega drugog ima, dok je situacija totalno suprotna.” – ne radi se o “sitnicama” vec se mnogo predmeta zasniva bas na tome. uvod u stari zavet, uvod u novi zavet, sratozavetna istorija,hermeneutika, istorije svega i svacega, jezici, liturgika, patrologija itd.
      i naravno, sve se to oslanja na veru u nekim segmentima, to nije sporno, ali ako gledas ukupnu gradju, proglasiti sve to glupostima nije logicno. Ako se negde i govori o tim “bajkama” kao istinitim, to ne znaci da se ikako mesa sa cinjenicama i da utice na njih. dakle, mnoge knjige su u udzbenickom fazonu, tj govore o nekoj temi sa neutralne tacke gledista. tako je cak i u slucaju nekih predmeta koji najvise mirisu na to sto ti kritikujes, npr. dogmatika (uzmi knjigu “dogmatske teme”, imas je na netu, pa ces videti o cemu pricam).
      uostalom, uzmi sam literaturu ako meni ne verujes.

      • to nije sporno, ali i dalje ne govori u prilog tome da su SVI popovi takvi” – slažem se da nisu bukvalno svi, ali prvo ja ovo nisam pisao već samo pročitao, ali drugo, jasno je da se ne misli bukvalno na sve već na većinu… da li je mogao da napiše velika većina umesto svi, mogao je… da li je normalno u slobodnom govoru koristiti svi kada se misli na veliku većinu, jeste… da li je ispravno, nije… da li ću da menjam, neću…

       po mojoj slobodnoj proceni a na osnovu citanja literature za ispite, veliki broj predmeta je takav” – tvrdim da je ovo apsolutna neistina i da je broj predmeta u kojima može da se nauči bilo šta pametno ili istinito katastrofalno mali…

       svejedno stices poznavanje te vere o kojoj se govori. ako je ta religija besmislena, poznavanje iste nikako nije” – čoveče, počni da misliš MOLIM TE!!! Ovo što si rekao je bolesno debilno!!! Prestani da gutaš sranja koja ti serviraju i da ih ponavljaš kao papagaj jer time blamiraš sebe a ne njih!!! Jeste njihova krivica što te LAŽU da takva budalaština uopšte može da ima smisla ali tvoja krivica je što im dozvoljavaš! Poznavanje besmislene gluposti prvo je nemoguće a drugo je jednako besmisleno!!!

       i naravno, sve se to oslanja na veru u nekim segmentima, to nije sporno” – i tu je kraj priče, šta ti tu nije jasno??? Oslanja se na verovanje u neistinitu glupost i ti hoćeš da ti neko poveruje da je i pored toga ispravno, validno, pametno???

       Ako se negde i govori o tim “bajkama” kao istinitim, to ne znaci da se ikako mesa sa cinjenicama i da utice na njih” – KAKO IH RAZLIKUJEŠ??? Kako će student da razlikuje šta je zaista činejnica a šta je budalaština?!?!? KAKVO je to “obrazovanje”??? Evo vam malo činjenica, evo vam malo debilnih gluposti koje vam serviramo kao da su činjenice, sretno u životu

       uzmi sam literaturu ako meni ne verujes” – uopšte nije poenta u “verovanju”! Niti ti verujem niti ću da ti verujem bilo šta, ISTO KAO ŠTO OČEKUJEM I OD TEBE NE DA MI VERUJEŠ, VEĆ DA RAZMIŠLJAŠ! Poenta je u činjenici da je “fakultet“, CEO “fakultet“, baziran na neistinitoj gluposti, obmani, laži i katastrofalnim logičkim greškama i sve korisno što se možda provuklo je prvo uprljano glupostima a drugo ti studenti su nesposobni da razlikuju glupost od činjenice što čini činjenice koje su dobili apsolutno bezvrednim!!!

       Ako ti ja dam čanče sa čokoladom pomešanom sa izmetom, da li ti ta čokolada nešto znači?

 4. Срећан ти Божић атеистичка наказо! Молићу се да ти Бог опрости глупост и слепост. Али ти си толико задриго да ти пакао сигурно следује. Замисли се сада када су празници, помисли на спасење своје душе, јер овај живот је за трен а онај за вечност! МИР БОЖЈИ, ИСУС СЕ РОДИ!

  • Nadam se, najiskrenije, da ćeš kad tad uspeti da se izlečiš. To ti najprijateljskije želim!

   A ako se to ikada i desi, nema potrebe da se izvinjavaš. Unapred ti je oprošteno zbog mentalne poremećenosti.

 5. Moram priznati da sam, uz izvesne ograde, impresioniran tvojim video spotom “Znanje je najveci neprijatelj klirika”. Medutim, u komunikaciji sa neistomisljenicima si veoma arogantan i cesto prost.

  Drugo, da li ateista moze biti procetnicko-monarhisticki sledbenik, sa simbolom srpskog nacionalizma – sajkacom sa cetnickom kokardom. To je nespojivo sa ateizmom i tvojim ubedjenjem da ateista nema nacionalnost. Cetnici su klali svakog za koga su znali da je ateista.

  Za koju srpsku politicku partiju glasas ili bi glasao da si u Srbiji.

  • “Znanje je najveci neprijatelj klirika” nisam ja napisao, tako da ne mogu da primim ni pohvale a ni kritike. Ali autor tok teksta koji sam ja tu samo pročitao prati ove komentare pa može i da odgovori ako imaš neko pitanje?

   Ne, nisam prost u komunikaciji sa neistomišljenicima već sa budalama i bezobraznim prokatorima. Imam gomile diskusija sa neistomišljenicima gde je komunikacija tekla dugo i sasvim civilizovano. Problem je što ne dozvoljavam da me iko zajebava svojim “mišljenjem” kada mu se milion puta, sasvim jasno i veoma fino, objasni gde je i kako pogrešio do detalja a on nastavi da vrti istu ploču. To nije sagovornik, to je ili budala ili namerno provocira. Trudim se, ali za takve nemam živce.

   Ne želim da komentarišem humor niti da se pravdam zbog svojih slika. Ako neko misli da sam zbog te jedne slike pročetnički ili monarhistički sledbenik, neka misli, ja mu pomoći ne mogu niti hoću.

   Glasam sam za DS do pre desetak godina kada sam shvatio i njihove mane. Danas sam beli listić i ni malo se ne kajem zbog toga.

 6. Пази овога горе, четник си само што си ставио капу и тиме си аутоматски отписао себе као атеисту! Као да је атеизам нешто нашта само, самопрокламована “грађанска” Србија има право. Ја гласам за напредњаке и десницу већ 15 година па сам атеиста. Атеизам је уверење да не постоје Богови и слична срања а не политичко уверење. Друго срамота је што се на групи “Атеисти Србије” прокламује политичко једноумље и то оно најгоре ко у време комунизма. Сви у групи морају да мисле једнообразно иначе ће бити бановани. Тако да ова група служи за подршку ЛДП-у и геј популацији. А зашто би атеисти уопште аутоматски били на страни хомосексуалаца? Јел зато што су сви педери махом атеисти, јер мрзе цркву зато што она сматра да је хомосексуалност болест или због педерраког лобија који присваја атеизам као екслузивно право само за себе?

  • Prvo, ovo za ateizam i kapu je apsolutno tačno.

   Drugo, ovo za “Ateisti Srbije” je apsolutno netačno jer ovo NIJE sajt tog udruženja već moj lični.

   Treće, nije tačno da svi moraju da misle isto već moraju da koriste logiku i zdrav razum. Ja kao potpredsednik ne podržavam LDP, šta ćemo sad?

   Četvrto, tačno, ne moraju ateisti automatski da “budu na strani homoseksualaca“, kao što ne moraju da znaju da je horoskop budalaština. Mogu i ateisti da budu i glupi i fašisti i budale i šta god još. Sa druge strane LJUDI koji nisu debili i razmišljaju svojom glavom moraju automatski “budu na strani homoseksualaca“, prosto.

 7. Ja samo jedva cekam da izadjem iz ove fasisticke drzave.
  Ljudi sa ove stranice kao “Milan” su mi se vec poceli da gade
  da vec 10 godina ne kontaktiram nisakim u mom okruzenju.
  osim sa pojedinim ljudima koji su izvan ove usrane fasiticke drzave.Bravo za tebe Pedja sto si otisao iz ove drzave,spasao si se od ovih gamadi i jadnih izgovora za coveka.Sve pohvale na sekularnom razmisljanju i uzdrzanosti od pripajanja dogmi Ateisticke zajednice a i drago mi je da si pri tome zadrzao svoju originalnost i individualnost.
  Svidja mi se Christopher Hitchens na pocetku i u nastavku.

 8. Клерик, а не клирик.
  Ваши одговори су понекад увредљиви или прости, без потребе, што умањује вредност Ваших аргумената, бар замене.
  Поздрав Иван

  • Odlično. Oni kojima se tako lako umanjuje vrednost argumenata i nisu ciljna grupa jer takvi nikad i neće shvatiti. Tako se najlakše izdaju pa ih se dalje može ignorisati i ne gubiti vreme na njih.

   Ciljna grupa su oni koji su sposobni da čuju i kojima je važnije ŠTA se kaže a ne KAKO.

 9. Увек је важно и како се каже и шта се каже, као што форма утиче на суштину и обрнуто. Псовање и вређање не увећава уверљивост доказа, иначе би математичари псовали све у шеснаест.
  Поздрав Иван

  • Niko nije ni rekao da uvećava uverljivost. Sve što sam rekao je da me ne zanimaju ljudi kod koji umanjuje. Zamolio bih da se čita ono što piše, hvala.

   Onaj kome psovanje smeta nije ciljna grupa jer je previše indoktrinisan, čim zamišlja da postoje “lepe” i “ružne” reči. Ne postoje.

   A tek je vređanje odvojena tema. Ja nikoga ovde nisam vređao, samo opisivao na osnovu izlaganja gluposti i budalaština.

 10. Opis stanja u srpskom društvu ( iako slobodno može primjeniti i na čitavo područje bivše nam zajedničke države) nije mogao biti bolji. Što bi se reklo u sridu! Ljudi su nevjerovano nazadovali. Postali su zatucaniji! Dok je vune biće i ovaca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *