Comments
 1. Bog ima slobodnu volju. Zna sve unapred šta će se desiti, i može uticati na to, i promeniti to u bilo kom trenutku, ali želi da nas ISKUŠA. Tu dolazi do izražaja SLOBODNA VOLJA ČOVEKA. Ako profesor unapred zna da će loš učenik dobiti 1, da li to znači da je profesor kriv ako se to desi, jer je to predvideo? Ako ja unapred znam da se ti nećeš složiti sa ovom konstatacijom, to ne znači da sam ja tako predodredio, nego da znam kako razmišljaš, i mogu da predvidim šta ćeš odgovoriti. Naravno, taj profesor i ja ne možemo znati 100%, jer nismo vidoviti, što nije slučaj kod Boga, koji je savršen, i koji bez greške zna sve. Napravio sam možda glupo poređenje, ali shvataš šta hoću da ti kažem. Pozdrav. ?

  • Uhm, glupi čoveče, profesor koji zna da će učenik nešto loše uraditi porediš sa bogom koji bi trebalo da zna APSOLUTNO SVE. I ja sada treba da gubim vreme i jednoj budali objašnjavam razliku između “SVE” i “jedna nebitna sitnica”?!?!? o.O

   Zaista nemam nameru da ponavljam istu BOLNO JEDNOSTAVNU činjenicu milion puta:

   Ako bog zna SVE UNAPRED šta će se desiti, onda on to NE MOŽE DA PROMENI, jer ako može da promeni onda NIJE ZNAO unapred da će tako i biti JER GA JE PROMENIO.

   Dokle više ova bolno jednostavna stvar mora da se crta?!?!? o.O

   Ako nešto MOŽE da se promeni, onda NIJE FIKSNO ZACRTANO i samim tim NE MOŽE biti poznato. Ako JE poznato onda ne može biti promenjeno.

   Da li je moguće da si toliko glup da ne shvataš nešto toliko prosto?!?!? o.O

 2. Problem je u tome sto buducnost ne postoji (sada). Tako da bilo ko ili bilo sta ne moze da poseduje znanje o necemu sto ne postoji.

  Cak i kad bi postojao uredjaj koji bi mogao da izmeri svaki polozaj cestice u kosmosu, ne bi istovremeno mogao da izracuna momentum zbog principa neodredjenosti.

  Takodje virtuelne cestice se konstantno pojavljuju i nestaju svake sekunde bez ikakvog reda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *