Onako kako mi kažemo!

Jedna od najgorih posledica religije je fašistička budalaština da neko ima pravo drugome da naredi kako da živi svoj život i šta sme a šta ne sme da radi.

Moja pretpostavka je da ta katastrofalna ideja dolazi od neosnovane hipoteze da postoji neki magični nadzornik koji sve vidi. Zbog toga je religioznim ljudima sasvim normalno da zahtevaju od drugih da žive onako kako oni sami smatraju da bi trebalo da se živi i da ih pri tom ni malo ne zanima da li odredjeno ponašanje ima bilo kakve veze sa njima ili ne.

Ako oni smatraju da ne treba imati seks bez braka, napadaće, kritikovaće i pokušaće to pravilo da nametnu svima, nasilno.
Ako oni smatraju da je gej brak pogrešan, napadaće, kritikovaće i pokušaće to pravilo da nametnu svima, nasilno zabranjujući drugima da stupe u takav brak.
Ako oni smatraju da je kontracepcija greh, napadaće, kritikovaće i pokušaće to pravilo da nametnu svima, nasilno zabranjujući drugima da je koriste.
Ako oni smatraju da je abortus u prvih 10 nedelja pogrešan, napadaće, kritikovaće i pokušaće to pravilo da nametnu svima, nasilno zabranjujući drugima da to urade.

Dakle, ono što oni smatraju ispravnim moraju i svi drugi da prihvate kao ispravno.

Takodje, ako oni smatraju da je nešto sveto, važno ili vredno, svi ostali moraju to da poštuju, bez obzira koliko besmisleno ili možda čak nemoralno to bilo.

Dawkins je lepo rekao da je religija virus. Religioznim ljudima nije dovoljno da sami veruju i praktikuju svoju veru jer se tako virus ne širi i ne inficira nove jedinke. Njima je stoga neophodno da svi ostali to prihvate i konvertuju se da bi se virus širio.

Religija, kao i svaki drugi virus, ne podnosi nezaražene jedinke jer one predstavljaju opasnost. Postoji mogućnost da ih virus još nije dotakao, pa da su zato zdravi, ali postoji i po virus vrlo opasna mogućnost da su imuni. A imune jedinke su jedinke koje ubijaju virus.

Pošto je jako teško naći osobu u civilizovanom svetu koja nije bila izložena religiji, jasno je, kada su u pitanju ateisti, da se radi o zdravim jedinkama koje su nezaražene upravo zbog toga što su imune na virus verovanja u gluposti. Dodatna opasnost po virus religije je ta što takve jedinke poseduju protivotrov zvani razum i nauka.

Ukoliko se takve jedinke javno izlažu kao nezaražene, one time izazivaju agresivne reakcije zaraženih jer svojim izlaganjem ujedno promovišu, šire, pomenuti protivotrov.

Zbog toga je reakcija vernika na samo postojanje ateiste najčešće apriori veoma negativna i veoma agresivna, kao reakcija vampira na beli luk…

Comments
  1. Razgovarao sam sa svojim Sveštenikom o ovome blogu, a takodje sam mu dao i da čita ove tvoje tekstove i on mi je rekao da si ti kompletna budala. Satan ti je stavio ove pogane reči u usta kako bi te kompromitovao pred Bogom i uvukao u ralje pakla!

    • e, ako je svestenik rekao, onda to nije zajebancija… Stvarno, Pedja, promisli dok nije kasno, jer bog voli svu svoju decicu i nece te poslati u pakao ako pocnes da mu se uclacis u supak dok jos nije kasno (po mogucnosti i da dopustis svestenicima da se uvuku deci po komsiluku u supak)

  2. …kad ti ne znas sam nesto da zakljucis nego pitas svestenika, treba da trazis od skole da ti vrate pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *