Comments
  1. Evo jednog boljeg rešenja, doduše, suboptimalnog, ali logistički daleko izvodljivijeg, uz manje mogućnost za zloupotrebe – skineš sve socijalne slučajeve sa biračkog spiska (uz eventualne izuzetke za fizički invaliditet).
    Jedno od glavnih pitanja na izborima je šta raditi sa javnim finansijama, a mišljenje osobe koja nije sposobna da za sebe i svoju porodicu donese dobre finansijske odluke nije relevantno ni za šta. Štaviše, moralno je da se neko ko je negativno doprineo budžetu ništa ne pita.
    Za bezgaćnika se zna da će glasati za onoga ko mu obeća veću redistribuciju i pritom ga neće interesovati ni Laferova kriva (šta bude sa ekonomijom kada poraste porez), a ni javni dug.
    Naravno, izuzetaka će biti, jer ima ljudi koji su finansijski likvidni, a veruju u haarp i chemtrails i slične gluposti, a ima i onih koji se šlepaju o svoju finansijski dobrostojeću porodicu.
    Ipak, verujem da bi ovo suboptimalno rešenje komotno eliminisalo ogroman deo ekipe koja raspravlja o geopolitičkim pitanjima uz pivo ispred prodavnice i dolazi do zaključka da treba glasati za naprednjake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *